Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Студен атмосферен фронт ще причини значително понижение на температурите

За крайбрежните зони на юг от Бургас е в сила предупреждение от първа степен за усилване на морското вълнение

Днес, 19.09.2019 г., четвъртък, страната ще бъде под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт. С него дневните температури значително ще се понижат, ще има и превалявания от дъжд.

За крайбрежните зони на юг от Бургас е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за усилване на вълнението на морето до 4 бала.

Днес над страната ще преобладава облачно време и на места ще превалява дъжд. По-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури значително ще се понижат и максималните в Северна България ще са между 15° и 20°, в Южна – между 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще продължи да се повишава. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен, по билата – силен, предимно запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 – около 9°, в Стара планина ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони – до 4 бала.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates