Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Горските служители от Регионална дирекция по горите – Берковица заловиха системен нарушител в землището на с. Чирен, общ. Враца

Горските служители от Регионална дирекция по горите – Берковица заловиха системен нарушител в землището на с. Чирен, общ. Враца. Бракониерската проява е установена в късните часове на 21.10.2019 г. в момент на транспортиране на дървесината по черен път в горска територия с лек автомобил и бус.

Дървесината е била немаркирана и непридружена с превозен билет. Единият нарушител успял да избяга, другият е задържан. Извикани са органите на МВР за установяване на самоличността на лицето, което е с условна присъда и е задържано за 24 часа в РУ Враца. 

Проверяващите са съставили акт и констативен протокол, като автомобилите, дървесината и един брой бензиномоторен трион са задържани. Следствените действия по установяване на другият нарушител продължават. 

Отново през вчерашния ден при обход на горски територии в землището на гр. Брусарци, обл. Монтана, два екипа от горски инспектори на РДГ Берковица установяват конска каруца, натоварена с дървесина немаркирана и без превозен билет. Съставени са акт и констативен протокол на нарушителя. Каруцата, коня и дървесината са задържани. 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates