Средствата за България по кохезионната и аграрната политика няма да бъдат намалявани през следващия седемгодишен период.

Това заяви пред БНР вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова.

„За България не се предвижда намаляване на фондовете на кохезионната политика. За България даже в някои случаи ще имаме частично увеличение на част от фондовете. В проектопредложението за момента България също е от държавите, за която не очакваме намаление на земеделската политика, което не е така за всички останали държави. За България рискът от намаляване на средствата не стои, ако рамката бъде одобрена такава, каквато е“, каза Павлова.

„Вярвам, че това е едно естествено продължение на професионалната ми кариера. Мога да допринеса в тази си роля и позиция за това, към което се стреми банката в момента. Банката върви към разширяване, към обновяване на своите приоритети. В това да се превърне и в климатична банка, което е една много амбициозна и визионерска задача. Да намерим добрия баланс и да продължи в същия момент да отстояваме и да продължим инвестициите за кохезионните държави – нещо, което вярвам е моята сила“. Това заяви още в първото си интервю като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова.