Двамата инспектори от агенцията по рибарство в Поморие са задържани с белязани банкноти в размер на 2000 лв., съобщиха "24 часа".

Официална информация за сумата все още няма, но според запознати банкнотите били в чанта, поставена в личния автомобил на един от инспекторите. Колата, в която били Христо З. и Веселин А. бе атакувана от спецполицаи днес по обед на ул. "Манастирска" в Поморие.

И към момента задържаният джип е на улицата и се охранява от полицаи. Двамата задържани инспектори все още също са на мястото, тъй като се е извършвало броене на откритите белязани банкноти.

"Все още нямам официална информация, но ако след полицейската акция данните за моите служители се потвърдят, ще бъдат уволнени дисциплинарно, защото подобни случаи оронват престижа на агенцията", заяви директорът на ИАРА - Бургас Галин Николов.

Той уточни, че Веселин постъпил на работа през 2015 г., а Христо - преди 2 години, и досега винаги изпълнявали задълженията си съвестно. Явно и след работно време са продължавали да работят, но за себе си, коментираха от агенцията в Бургас. Според осведомени Веселин, който бил старши инспектор и Христо - главен експерт, изнудвали местен рибар от Поморие.