Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Заловиха бракониер, ловувал без разрешително с незаконна карабинa

Три случая на бракониерски лов са констатирали горските инспектори през последните две седмици. Последният е от 5 април, когато при извършване на обход по време на дежурство горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Стара Загора са констатирали нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча. Бракониерската проява е от лице, ловувало без писмено разрешително за лов, с незаконна карабина в землището на с. Търничене, общ. Павел баня. 

На лицето е съставен акт за ловуване без писмено разрешително, а оръжието е предадено на РУ Казанлък, където има образувано досъдебно производство. 

Съгласно сроковете, указани в Закона за лова и опазване на дивеча в момента е разрешен индивидуален лов на хищници, подборен лов на дива свиня и във връзка с епизоотичната обстановка, свързана с АЧС, индивидуален и санитарен лов на дива свиня. 

Засилените проверки по време на изминалия ловен сезон дадоха своя резултат, като за първи път в последните години няма констатиран смъртен случай. Отчетени са  два инцидента с ранени ловци от дива свиня и мечка.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates