Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В Хасково килограм гръцки домати стигна 2.90 лв. на едро

С 30 ст. само за ден скочи цената на килограм гръцки домати в Хасково. Днес на едро се купуваха за 2.90 лв., а вчера за 2.60 лв., съобщиха търговци. Те имат 3 дни, за да изчистят стоката си, тъй като от четвъртък по масите остава само българско производство. Проблемът е, че ако е празна сергията, никой няма да дойде и да купи, така сме принудени да поддържаме асортимент, за да изчистим цитрусите, коментира Димитър Костов.

3 лв. е цената на едро на краставиците, родно производство. На местния пазар те идват от големите оранжерии в Пазарджик, Първомай и Жълти бряг. Български са също пресният лук и марулите. 

На централния пазар в Хасково и на тези в кварталите  продават както търговци, така и производители. Всички са силно притеснени. Аз като търговец продавам  марули и краставици българско производство. Носят ми стоката на място, дребни производители не могат да поддържат маса на пазара, не могат и във веригите да продават, коментира Костов.  

Всички се надяват заповедта на здравния министър да бъде отменена, тъй като не намират логика да има ограничения на открито, а хората да бъдат вкарвани във веригите за цитруси. Не може заради мизерния Женски пазар в столицата да страдаме всички, казаха още те. 

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates