Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Кооперативните пазари и цветните борси отново работят от днес

Кооперативните пазари и цветните борси отново са отворени от днес. Те бяха затворени със заповед на здравния министър от 17-и до 19-и април, заради струпване на много хора на едно място. Остават в сила всички противоепидемични мерки.

Първият работен ден след отварянето на пазара в столичния квартал "Красно село" работеха едва 30 търговци. Всички противоепидемични мерки се спазват, отчитат го и хората, предаде БНР.

"Чудесни са мерките. Няма работещи сергии, разстояние има, няма хора пазаруващи". Директорът на Пазар-юг Николай Попов обясни, че са в постоянна връзка с Националния оперативен щаб.

"Изпращаме информация, какво е положението на пазара, снимки, видеоклипове. Фактът, че се отвориха пазарите, значи, че изпълняваме всичко, което трябва и в щаба видяха нашите усилия", заяви Попов.

Ще са необходими няколко дни, за да може пазарът да се съживи отново, каза още той. Цените на отделни продукти обаче са завишени чувствително. Българските ягоди се продават за 12 лв., а джинджифилът за 25 лв. за килограм. Търговците обясняват завишените цени на част от продуктите с повишеното търсене:

"Мисля, че има и спекула даже. Тази стока, не вярвам от Китай или откъдето и да е било, да идва на по-висока цена отколкото е била".

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates