Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Депутатите приеха намаляването на ДДС за вино и бира

Депутатите приеха предложението за намаляване на ДДС на 9% за продажбата на вино и бира, за екскурзиите, организирани като случаен превоз, и за спортните занимания. Промяната влиза в сила от 1 август и важи до края на 2021 г.  Поевтиняването за клиентите ще зависи от волята на търговците.

 БСП предупреди, че Брюксел ще наложи санкции на Бъргария заради намаляването на ставката върху нискоалкохолните напитки.

И днес имаше искане от опозицията премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента, предаде БТВ. Според Валери Симеонов – лидер на НФСБ, това е последен етап за да подпомогнем на най-засегнатите.

Твърдо против мярката се обяви Румен Гечев от БСП, който определи намаляването на ДДС за вино и бира като „екзотично предложение“.

„Увеличава се безработицата с десетки хиляди, ние ще намаляваме ДДС-то на вино, бира, фитнес, гимнастика, плуване. Ние предлагахме да се намали ДДС на детските стоки, но виж пиещите бира са по-важни“, заяви той. 

Без премиера Бойко Борисов депутатите ще изслушат икономическия, здравния и социалния министър за социалните и икономическите мерки, които правителството предприема.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates