Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Без единно ръководство на водния сектор, интересите на хората остават на последно място

„Докато няма единно ръководство на водния сектор, всички институции дърпат към себе си чергата, при което интересите на хората остават на последно място“. Това каза министърът на околната среда и водите Асен Личев в предаването "Студио Хъ" по 7/8 ТВ.

По повод протестите на жителите на Брестовица заради замърсената с манган вода той заяви, че е на тяхна страна. Министър Личев изрази недоумение как е възможно над населеното място да се намира язовир „Въча“ с обем от близо 200 млн. куб. метра планинска вода, а жителите на селото да пият замърсена подземна вода. Асен Личев информира, че е обсъдил проблема с областния управител на Пловдив.

Министърът коментира и темата за финансовото състояние на министерството: „Заварих бюджет с 8,5 млн. лв. недоимък от оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) и 1,5 млн. лв. в ИАОС“. Той допълни, че решението на Министерския съвет от сряда е тези 8,5 млн. лв. да се осигурят от ПУДООС.

„Беше приета от Министерския съвет и позицията на България по отношение на съдебната процедура за наднормено съдържание на фини прахови частици. Пледираме, ЕС да ни обяви за невинни. 6000 евро на ден са глобите“, информира Асен Личев в предаването. Той заяви още, че министерството отвори вратите си за НПО организациите.

 

Цялото предаване може да видите ТУК

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates