Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Оперират най-възрастната лъвица в столичния зоопарк

На най-възрастната лъвица в столичния зоопарк предстои операция, за да се премахне туморно образувание от корема й, съобщи за БТА д-р Иван Иванов - директор на зоологическата градина.

Оперативната намеса ще е утре, а “пациентката” е 18-годишната женска лъвица Ани. По думите на Иванов образуването на тумори във възрастните лъвове не е рядко явление. Няма притеснения за здравния статус на другите четири лъва в зоопарка - един мъжки и три женски, които са сравнително по-млади от Ани.

В софийския зоопарк утре ще пристигнат нови обитатели - пет маймуни - капуцини. Те ще бъдат получени срещу част от популацията от чакали в зоопарка. Капуцините са дребни маймуни, които живеят изключително по дърветата, рядко слизат на земята и като цяло са всеядни - хранят се основно с плодове и насекоми, живеят на групи от 5 до 40 индивида. Това е и причината в зоопарка да договорят още малко животни от този вид, които ще пристигнат по-късно. Така групата в софийската зоологическа градина ще стане от 15 животни.


Източник: http://zoosviat.com/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates