Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Ако искате да свалите холестерола си яжте грейпфрут

Когато консумираме по един грейпфрут всеки ден можем данамалим значително нивото на холестерола и риска от сърдечносъдови заболявания.

grapefruit-1Този факт доказаха израелски учени от университета на Йерусалим. В това изследване са участвали пациенти, които малко преди това са били подложени на сърдечна операция-коронарно шунтиране. Тези мъже и жени имали високи нива на холестерол и липиди. Поради тази причина организмът им не реагирал адекватно на медикаментите за заздравяване на раните. Пациентите били разделени на три групи. Тези от първата изяждали по един червен грейпфрут на ден, от втората-по един жълт, а на членовете на третата изобщо не давали грейпфрути.

 

Експериментът продължил 30 дни. Резултатите показали, че при хората, които получавали грейпфрути, нивата на липидите и холестерола значително се снижили. При останалите пациенти не били отбелязани никакви промени. Доказано е, че червеният грейпфрут се оказал по-ефективен. Това според учените се дължи на по-голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в него.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates