Кои храни са алкални?

Какво е алкална храна

Какво означава алкална храна? Най-просто може да се обясни така: храните, които оставят в организма алкален резерв, в който има богато съдържание на алкало-образуващи минерали и, който е в пълна готовност да неутрализира киселинните отпадъци, произвеждани от клетките в нашето тяло. Алкалният резерв има важната роля да поддържа организма чист и да пази естествения му имунитет.

Кои храни са алкални?

Салатата и зеленчуците, картофите, просото, плодовете ( с изключение на сините сливи и боровинките, които са киселиннообразуващи) – това са алкални храни.

Дори киселите плодове са алкални – за да смелим консумираните кисели плодове, се нуждаем от стомашен сок с киселинен характер. Така киселината, която се съдържа в организма, го напуска в рамките на 1 час, а останалите алкални минерали се прибавят към нашия алкален резерв. Така че, колкото по-кисел е един плод, толкова по-алкало-образуващ е той.

Именно на своите алкало-образуващи минерали прясно изцедените сокове дължат своето тонизиращо въздействие и укрепваща сила.