Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Как да имаме красива кожа?

ЗеленчуциКожата е най-големият орган в човешкото тяло. Може би затова всеки от нас й обръща повече внимание. Искаме не само да изглежда добре, но и да е здрава. Няма начин да го постигнем, ако не сме здрави и не се чувстваме добре в собствената си кожа. Дори всички козметични продукти на света и естествени природни дарове няма да помогнат кожата ни да изглежда добре, ако сме стресирани, храним се нездравословно, не си доспиваме.

Колкото по-негативни емоции ни обземат, толкова повече са токсините и хормона на стреса в тялото ни и толкова по-трудно е да се справим с възпаленията. Така и кожата ни не изглежда никак добре. Преди да започнем да правим каквото и да било за кожата си, трябва да минимизираме вредните навици в ежедневието си като недоспиване, тютюнопушене, неправилен хранителен режим. Следващата стъпка е да установим дали кожата ни е мазна или суха.

Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат за красива кожа:

1. Яжте повече и най-различни плодове и зеленчуци. Най-добре е да ги подбирате според сезона, макар че вече на пазара може ежегодно да се намери почти всичко. Средиземноморската диета е добър приятел на кожата – сьомга, други храни, богати на Омега 3 мастни киселини са много полезни за нея.

2. Поддържайте кожата си чиста, но не прекалявайте. Прекомерната хигиена също не е полезна. Ако кожата Ви е прекалено суха е добре 1-2 пъти на ден да я овлажнявате по някакъв начин. Например с овлажняващи кремове. Ако е мазна, използвайте тоник от естествени продукти.

3. Малко слънце никога не е излишно. Но задължително защитавайте кожата си със слънцезащитна козметика.Трябва да се избягва продължителният престой на слънце. Защитна козметика е нужна и срещу студа и вятъра през зимата.

4. Пийте зелен чай и повече вода. Така ще изхвърлите токсините от тялото си и кожата Ви няма да се дехидратира.

5. Дори упражненията са важни за кожата, защото подобряват циркулацията.

6. Важно е не само да не пушите, но и да избягвате да стоите на вторичен дим.

7. Не се лишавайте от необходимите 8 часа сън.

8. Избягвайте химията и козметиката, с която тя е пълна. Правете си маски сами и ще бъдете учудени от резултата. Не третирайте кожата си с прекалено топла вода и забравете за горещите вани и душове.

9. И не на последно място – усмихвайте се и ще изглеждате по-красиви и млади.

Източник:http://www.ecomedia.bg/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates