Мероприятия в овощната градина. Появяващите се изсъхнали клони в резултат на остаряване на растенията са нещо естествено, както и такива в резултат на механични повреди и ниски температури. Но ако те останат дълго време на дървото стават много привлекателни за различни гъбни болести и неприятели.

Затова е добре всички сухи клонки, независимо от причините, да се изрязват своевременно по всяко време на годината. Закъснеете ли малко и паразитите не чакат - появяват се гъбите. Така че, за да имате добра корона на овощните дървета, изсъхнали и изсъхващи клонки не трява да има.

Всяка резитба, била тя формираща или поддържаща, винаги трябва да започва със санитарно почистване на короните. И чак след това да се пристъпи към основната резитба.

, , id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));