Мероприятия в овощната градина.Предзимната поливка е важна за дръвчетата.

Всички са чували или чели,

че в градината е добре преди зимния сезон да се направи поливане на дърветата и ягодоплодните култури. Целта е почвата да се навлажни по най-добрия възможен начин. Напоената преди зимата почва запазва топлината си по-дълго време. След горещото и сухо лято и есен, огромната загуба на влага трябва да се компенсира. Това е необходимо , за да може растенията да зимуват добре и да не измръзнат цветните пъпки.

Ако градината през лятото е била на естествена влага, то при сухо лято, есента се полива колкото е възможно по-късно (точно преди сланите). Ако поливането се извършва в края на лятото или началото на есента, когато времето е все още топло и сухо, тогава можете да се предизвика нова нежелана вълна от растеж.

Полива се по цялата проекция на короната, за да се навлажни почвата в местата с най-активна периферна коренова система. Практически за това, се правят няколко кръгли плитки канали с дълбочина до 10 см (така че да не се повреди кореновата система) на разстояние от 0,5-0,7 м един от друг. Напоява се за предпочитане няколко пъти, за да се навлажни почвата до дълбочината на коренообитаемия слой или до дълбочината на замръзване на почвата.