Полезна информация за лозята.Как да се обработи почвата.

Как да се обработи почвата 1 2

Мястото за новотото лозово растение, където ще поставите отгледаните от вас резници, трябва да се подготви много добре. То трябва да е топло, защитено от северни ветрове, добре осветено от слънчева светлина и на плодородна почва.

На бразда

Прави се дълбока бразда, хубаво е да се намери и много добре угнил оборски тор за дъното й. След това трябва да се досипе с пръст и да се притъпче леко.

Поливайте така, че почвата да се навлажнява в зоната на дълбочината на корените. Поливането може да се комбинира с торене с минерални торове - азотни и фосфорни - за насърчаване на добър растеж.

За засаждане се избират резници които имат 3-5 пъпки и са добре узрели. На петата им да са израстнали няколко коренчета. В края на март съхранените от вас вкоренени резници трябва да се приготвят за засаждане.


Още за отглеждане на зеленчуци и овощни култури и лозя:
Източник: Български фермер
, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));