Мероприятия в зеленчуковата градина.

Обикновено най-често

може да намерите самотор открави, така че въпросът за изборът му дори не стои. Но ако разгледаме този въпрос теоретично, то на "пиедестала" няма да стои кравешкияттор или този от коне, а заешкияттор. Той е съвместим с растенията, може да се внася както пролетта, така и есента. Тозитор не съдържасемена на плевели и патогени, има балансиран състав и оптимално количество хранителни вещества. За съжаление, само хората отглеждащизайци и близките им приятели могат да използват такъвтор, а останалите ще трябва да се задоволят с другите видове оборскатор.
На второ място е конскияттор, който съдържа повече хранителни вещества, отколкото кравешкияттор. Той разрохква почвата и по-добре се разлага. На трето място - най-достъпен и полезен е кравешкияттор. За тора добит от свине може да се каже, че не е най доброто, което се препоръчва да внасяте, но в краен случай може да поемете риска да го използвате, като го неутрализирате с вар или доломитно брашно.

Птичияттор е спорна алтернатива, но при наличие може да го използвате. Той е много концентриран и може да изгори растенията, ако не се разреди правилно. Първо размийте 0,5 кг птичитор в 10 литра вода , разбъркайте добре и след това 0,5 кг от концентрата отново разредете в кофа вода. С този разтвор вече може да поливате растенията. Внимавайте обаче течността да не попада директно върху листата.