Полезна информация за цветята.Фън шуй съвети за растенията у дома.

Фън шуй съвети за растенията у дома

Цветята у дома са един от начините за постигане на това равновесие около вас. Предлагаме ви няколко полезни фън шуй съвети за дома и цветята.

Кактусите и останалите бодливи растения не бива да се държат в центъра на дома или градината, защото създават напрежение и правят хората по-агресивни. Поставете ги в близост до входната врата или на балкона, за да ви предпазват от зли сили.

Монстерата помага на човек да подреди мислите си и да разсъждава трезво. Може да разположите растението в помещението, където работите.

Бегонията помага на хората да общуват по-лесно, като ги прави комуникативни, остроумни, освободени. Поставете растението в дневната.

За да отключите творческото мислене и въображението, аранжирайте дома със светлосини теменужки, китайска роза или орхидея.

В работния кът поставете фикус - той ще ви помогне да се съсредоточите по-лесно. Палмите пък ще ви направят по-организирани, а драцената ще ви предпази от песимизъм и ще ви направи по-уверени.

В дневната поставете саксия с алое - цветето създава приятна атмосфера и има положителен ефект върху отношенията между членовете на семейството.


Още за цветята:
Източник:Български фермер