Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Хомеопатия в животновъдството

Полезна информация за говедата.Хомеопатията в животновъдството ще става все по-важна. Спестяването на време и средства, както и целенасочено използване на антибиотици, стават все по-важни за

говедовъдите. Ето защо хомеопатията е много актуална тема в момента. На това мнение бяха и участниците на семинара Успешен старт на хомеопатията, организиран от реномираното немско издание за селско стопанство topagrar, който се състоя тази седмица в провинция Нордрайн-Вестфален, Германия.

Семинарът се проведе в органичната ферма Рисвик. В първия ден на семинара, Ане Верхофен, един от главните водещи на събитието, направи общо въведение в хомеопатията. След това беше показана и практическа работа с хомеопатия. Тя обхващаше действията от аптеката в обора до индивидуалното даване на различни средства.

На втория ден, ветеринарният лекар Ролф Кампхаузен сподели практическия си опит в прилагането на хомеопатични лекарства при едрия рогат добитък. След това на участниците беше дадена възможността сами да направят практически упражнения свързани с хомеопатията.

Източник: https://www.topagrar.com

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates