Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Обсъдиха промени в две наредби

Актуални агро новини.Обсъдиха промени в две наредби.

 Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева се срещна с представители на браншовите организации от животновъдния сектор, както и от сектор „Плодове и зеленчуци“.  По време на срещата бяха обсъдени  измененията в Наредба №3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Те отразяват изпратена до Европейската Комисия  нотификация, във връзка с ревизираните схеми, уреждащи изискванията за обвързано подпомагане за животни и за плодове и зеленчуци. Основните промени са насочени към  схемите за обвързано подпомагане за животни. В тях са прецизирани  условията за доказване на реализация на мляко и/или животни, включително и от животните от автохтонни и застрашени от изчезване породи.  


   В сектор „Плодове и зеленчуци“ измененията отразяват условията по нотифицираните четири схеми за подпомагане на зеленчуци полско производство и актуализиране на добивите от някои култури плодове и зеленчуци.


   На срещата бяха обсъдени и най-съществените изменения в Наредба №5 за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания. Създава се възможност за уведомяване на бенефициентите по електронен път  за действия, свързани с подадените от тях заявления за подпомагане на посочен адрес на електронна поща. Измененията включват още облекчаване на процедурата за установяване на застъпванията.


    Проектите за изменение и допълнение към наредбите ще бъдат публикувани за обществено обсъждане на Портала за обществени консултации за 30–дневен срок.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates