Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Евродепутати призовават Великобритания да остане в ЕС

Актуални агро новини.Евродепутати призовават Великобритания да остане в ЕС.

С емоционално писмо повече от 100 евродепутати призоваха Великобритания да остане в Европейския съюз. "В интерес на идните поколения ви молим да преосмислите решението за напускане на Съюза", се казва в писмото, адресирано до британските народни представители. Медиите на Острова ще го публикуват във вторник, за когато е насрочено гласуването в Камарата на общините.

"Искаме да продължим да работим с Великобритания, за да реформираме Европейския съюз и да го направим по-добър. Уменията и опитът на нашите британски колеги, които през изминалите 40 години имаха голямо влияние, ще ни липсват", пишат народните представители от различни държави и партии.

С това писмо евродепутатите изпращат сигнал на британския народ и неговите политици, че ако решат да останат в Съюза, са добре дошли. "Нашите сърца и нашата врата остават отворени за вас. Ще се наложи да променим някои дребни подробности, но те са нищо в сравнение с огромното "жалко" при един Брекзит, особено ако се осъществи без споразумение", се казва още в писмото.

Във вторник британският парламент трябва да гласува споразумението между Лондон и Брюксел. Според повечето наблюдатели депутатите ще гласуват против. Тереза Мей предупреди, че в такъв случай излизането от Европейския съюз ще има фатални последствия за британската икономика.

Ако Камарата на общините отхвърли споразумението, е по-вероятно страната да остане в Съюза, отколкото да осъществи "твърд" Брекзит, смята Мей. Британски медии цитират черновата за нейна реч пред парламента, в която тя ще напомни на депутатите, че са длъжни да се съобразят с референдума. Ако това не стане, хората ще се почувстват измамени и ще спрат да се доверяват на политиците.

Междувременно в Брюксел се подготвят за отлагане на излизането на Обединеното кралство. Датата 29 март едва ли ще бъде спазена, смятат експерти и посочват средата на юли като евентуална нова дата.

Гледайте още актуални събития в Новините на АгроТВ

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates