Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Близо 80% от гърците са против убиването на животни за добив на козина

Актуални агро новини.Близо 80% от гърците са против убиването на животни за добив на козина.

Проучването, поръчано от гръцката организация VeGaia с финансова подкрепа от Fur Free Alliance, показва, че 80% от гърците са напълно против развъждането и убиването на животни с единствена цел добив на кожи. Същото проучване показва и, че гръцките граждани не са съгласни с правителствената политиката на изразходване на публични средства от данъкоплатците за финансово подпомагане на индустрията с кожи.

Гръцката анкета е в съответствие и с други проучвания в страни от Европейския съюз и Европа, включително от България. Огромното мнозинство от европейците са срещу фермите за кожи. От 18 европейски държави, в които е правена такава анкета, навсякъде над 50% са против фермите за кожи, а в 16 от тези 18 – над 65% са против. Така е и у нас.

„Гръцката анкета е поредната, която доказва, че мнозинството от европейските граждани застава категорично срещу фермите за кожи. Неслучайно е така: В тези ферми се държат диви животни – норки, лисици – в тесни телени клетки през целия им живот, само за да бъдат убити в газови камери или с токов удар дори преди да са навършили една година. Ние като общество отдавна сме се съгласили, че убиването на животни без основателна причина не е приемливо. А модата със сигурност не е основателна причина за убиване на животни, според мнозинството от хората. Фермите за кожи нямат място в съвременния свят.“, споделят от „КАЖИ“, българската организация, членка на Fur Free Alliance, която води кампанията срещу фермите за кожи у нас.

В България общественото мнение е също толкова категорично срещу фермите за кожи. Според проучване на МБМД от септември 2018 г. (поръчано от „Четири лапи“) над 75% от българите не смятат за обосновано да се убиват животни само и единствено за добив на кожи. Същевременно над 65% искат забрана на фермите за кожи у нас, а само между март и юни 2018 г. бяха събрани и внесени в Народното събрание над 51 хиляди подписа към Национална гражданска инициатива, целяща тази забрана.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates