Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

РИОСВ-Варна провери сигнал за строителство на плаж Шкорпиловци

Актуални агро новини.РИОСВ-Варна провери сигнал за строителство на плаж Шкорпиловци.

Експерти от РИОСВ-Варна извършиха проверка на терен на морски плаж „Шкорпиловци - Юг“ във връзка с получен сигнал за поставяне на метална конструкция върху плажната ивица.

При проверката се установи, че в северната част на морски плаж „Шкорпиловци - Юг“ има поставена метална конструкция „тип паяк“ с изляти бетонни стъпки, неразделна част от конструкцията. Част от стъпките са вкопани в пясъка. На терена няма следи от излят на място бетон. В момента на проверката няма налична строителна техника и работници. В близост до обекта има видими следи от моторно превозно средство. Територията, в която е поставена металната конструкция не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии.

За морски плаж „Шкорпиловци - Юг“ има одобрена от Министерството на туризма схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения. Съответствието на поставената метална конструкция със схемата за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на морски плаж „Шкорпиловци - Юг“ може да бъде потвърдена от Община Долни чифлик, компетентен орган за издаване на разрешенията за поставяне на преместваеми обекти, и Министерството на туризма, одобрило схемата за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates