Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

ЕК организира обществено допитване за добавките във фуражите

Актуални агро новини.ЕК организира обществено допитване за добавките във фуражите.

Обществено допитване за добавките в храните за животните стартира Европейската комисия. Съответният регламент е в сила повече от 15 години и сега Брюксел събира мнения за ефикасността на прилагането му.

Зад анкетата се крие желанието регулацията да се подобри, а решенията за добавките във фуражите да се взимат открито и прозрачно. Според Комисията европейските граждани и всички заинтересовани страни могат да дадат ценен принос в законодателния процес. В същото време тя иска да намали до минимум регулаторната тежест за предприятията, гражданите или държавната администрация.

Фуражните добавки са вещества, микроорганизми или препарати, добавяни специално във фуража или водата с цел да въздействат на самия фураж или водата или да окажат въздействие върху животното. Примерите включват консерванти, оцветители за прякото оцветяване на фуража или за непрякото оцветяване на месото или яйцата, витамини и ензими за подобряване на смилаемостта на фуража.

Публичната консултация ще продължи до 3 април тази година, като е широко отворена за участие на отделни граждани, фирми, собственици на домашни любимци, бизнес организации, работници, синдикати, неправителствени организации, консултативни органи и публични администрации, които се интересуват от фуражните добавки.

Въпросникът е достъпен на български език на сайта на Европейската комисия.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates