Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Германските бири с подробни етикети

Актуални агро новини.Германските бири с подробни етикети.

Нова информация върху етикетите на бирата в Германия. Потребителите ще могат да видят съдържанието на калории в напитката. За това се споразумяха големите пивоварни в страната.

В същото време пивоварите призоваха производителите на спиртни напитки и твърд алкохол да последват примера им. Към момента в европейското законодателство все още няма изисквания за подобна информация, макар че от години Комисията призовава компаниите да изписват доброволно данните за хранителната стойност. За това настоява и мнозинството от потребителите, показват анкети.

"Днес един нормален супермаркет предлага 12 хиляди артикула, като на опаковките на повечето от тях са отбелязани калориите. Само при алкохолните напитки това не е така и потребителите не разбират защо, тъй като за тях тази информация е важна", се казва в изявление на Съюза на пивоварите в Германия.

Проведени наскоро допитвания показват, че консуматорите имат грешна представа за калорийното съдържание на бирите. Повечето анкетирани смятат, че бутилка от половин литър пилзенско пиво съдържа между 300 и 500 килокалории, а те всъщност са само 200. Толкова има и в същото количество портокалов и ябълков сок, посочват експертите.

Най-късно в началото на следващата година всички немски пивоварни ще изписват калорийното съдържание, прогнозират браншовиците.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates