Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В Ирландия са конфискувани румънски месни продукти

Актуални агро новини.В Ирландия са конфискувани румънски месни продукти.

Над 3 тона румънски месни продукти са конфискувани в Ирландия. Причината - продуктите не са отговаряли на правилата на Европейския съюз за безопасност на храните.

Министерството на земеделието, храните и морската пехота на Ирландия смята, че месото може да въздейства негативно върху общественото здраве и върху здравето на животните. Пратката е била задържана, докато ирландски инспектори претърсват камион с чужда регистрация. Камионът е тръгнал от Румъния и е пристигнал в Дъблин от град Холихед, Уелс. Властите съобщават, че в него са открити и 960 литра алкохол и над 11 000 къса цигари с различни марки. Цената им на дребно е изчислена на 19 100 евро. Акцията е част от текущите операции на Ирландия, свързани с нелегалния внос. В началото на миналата седмица граничният контрол на Ирландия залови повече от 1 000 литра бира, 14 литра спиртни напитки, 80 литра вино и 600 контрабандни цигари. Стоките са били открити от служители при проверка на шест превозни средства, пристигнали в Дъблин от Франция, Литва и Полша.

Ирландия призовава всички предприятия и преставители на обществеността да се свържат с митническата агенция или ангенцията за приходите, ако имат информация за незаконна контрабанда на стоки, при обещана пълна конфиденциалност.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates