Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

200-килограмова моруна намериха служители на ИАРА в района на Силистра

Актуални агро новини.200-килограмова моруна намериха служители на ИАРА в района на Силистра.

Служители на Отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав” при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са заловили бракониери, извадили от водата 200-килограмова моруна в района на Силистра.

„Рибата е жива и е пусната обратно в водите на р. Дунав, а по случая се води дознание“, съобщава изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов. „Предвид наближаващата пролет, проверките по морските и речните акватории на страната и вътрешните водоеми са засилени“, добави още той и съобщи, че от началото на годината инспекторите на ИАРА са извършили над 2 000 проверки и са иззели над 6 км мрежи, а конфискуваният бракониерски улов надхвърля 5 тона.

От ИАРА припомнят, че все още е в сила забраната за извършване на риболов в българската акватория на р. Дунав и Черно море на есетровите риби (руска есетра, чига, пъструга и моруна), въведена със Заповед на министрите на околната среда и водите, и на земеделието и храните през 2016 г.

При извършените проверки по река Дунав е заловено лице в момента на извършване на риболов с мрежи в река Студена, в землището на село Новград. Съставен му е акт за нарушението, иззета е 1 мрежа и са върнати във водата 3 щуки, 2 кефала, 3 броя морунаж и 1 скобар.

Проверките на инспекторите на ИАРА продължават и всички нарушители ще бъдат санкционирани.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates