Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

За премахване на клетъчното отглеждане при животните

Актуални агро новини.За премахване на клетъчното отглеждане при животните.

Да се въведе забрана за използване на клетките при отглеждане на някои селскостопански животни в цяла Европа. Това е призив на Европейска гражданска инициатива. В момента върви подписка за защита на  животните. 500 хиляди граждани на Европейския съюз вече са я подкрепили.

Инициативата е стартирала през септември миналата година, като 150 организации я подкрепят. От България се присъединяват три екологични организации, сред които е Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“.

Не става въпрос за забрана на всички видове клетки, уточнява от Сдружението.  И допълват, че 300 млн. прасета, кокошки, пъдпъдъци, зайци, патици и гъски в ЕС са затворени в железни клетки, които са тесни и отнемат на животните възможността да се движат свободно или дори да се обръщат. Това е нехуманно, категорични са организациите.

Тези клетки са излишна жестокост и премахването им е напълно възможно и необходимо, твърдят от Сдружението. Европейската гражданска инициатива има за цел да донесе промяна в сегашната хранителна индустрия. Това е важна крачка за отношението към животните в индустриалното животновъдство. Необходими са още привърженици на петицията, за да бъде входирана в Европейската комисия за разглеждане. Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“ ръководи подписката за България и има готовност да даде на хората информация за нея, както и препоръки за хуманното отглеждане на животните.

Автор: Данаил Андреев

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates