Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Започна голямото изложение в Париж

Актуални агро новини.Започна голямото изложение в Париж.

За 78-и път в Париж се провежда едно от най-големите европейски изложения за технологии и машини в селското стопанство. Заедно с новостите в бранша посетителите могат да видят и най-новите постижения в животновъдството.

Изложението се провежда на всеки две години и привлича стотици хиляди посетители. Тази година в него участват повече от 1800 фирми от 42 държави, предлагащи нови машини, модификации на съществуващи модели, дигитални решения и други. В центъра на вниманието през 2019-та са три основни тенденции.

Цифровизацията на селското стопанство – с помощта на новите технологии фермерите получават по-добра възможност да систематизират своите данни и да вземат правилните решения за своите стопанства.

Качество на труда и производителността на машините с оглед на все по-комплексните задачи на полето, свързани със сеитбооборота и новите екологични изисквания.

Сигурност и условия на труд – какви са новите норми, които трябва да спазват производителите на агротехника.

По традиция на всяко издание се присъждат награди за иновативни решения. Тази година със златен медал бяха отличени нов верижен комбайн, позволяващ по-тесни завои и приспособление за по-прецизно управление на прикачен инвентар за трактори, управлявани с GPS-системи. Сребърен медал получи система от сензори за наблюдение на развитието на посевите.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates