Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

1000 северни елени убити в Русия

Актуални агро новини.1000 северни елени убити в Русия.

Повече от хиляда северни елена са станали жертва на бракониери в Русия, алармират местни природозащитници. Месото на животните и техните рога са открити при проверка на няколко камиона в Якутия, в североизточната част на Федерацията.

Разчленените животни са били опаковани в найлонови чували, като общото тегло е надвишавало 10 тона, съобщават властите в столицата Якутск. Предполага се, че ловът е извършен на полуостров Таймир в Красноярския край. За залавянето на бракониерите са помогнали местните подразделения на международната природозащитна организация WWF.

Северният елен е обект на лов от хилядолетия, но популацията му винаги е била стабилна, обясняват експерти. Едва през последните няколко години зачестяват случаите на бракониерство. Според властите в момента в региона има около 400 хиляди екземпляра, но бракониерският лов и климатичните промени представляват голяма заплаха за животните.

От разпитите на задържаните става ясно, че елените са били убити, докато са преплували реки, където са нямали възможност за бягство. В много случаи рогата са отрязани, докато животните са били още живи. Те се смилат на прах и се продават най-вече в Китай, където са ценени като лекарство. Езикът на северния елен също е смятан за голям деликатес.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates