Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Макрон на селскостопанското изложение в Париж

Актуални агро новини.Макрон на селскостопанското изложение в Париж.

12 часа прекара френският президент Еманюел Макрон на голямото селскостопанско изложение в Париж, където разговаря с фермери и представители на бизнеса. Много от стопаните се оплакаха на държавния глава от ниските изкупни цени, които не покриват разходите им.

В своята реч на изложението президентът изказа силна подкрепа за Общата селскостопанска политика и настоя обществото да покаже повече симпатии за селското стопанство. На фермерите той препоръча оптимизъм и създаването на общи пазарни структури, с които да подобрят доходите си. Освен това Макрон посочи, че съществува закон, който позволява на държавата да се намеси на пазара и така да увеличи печалбите за стопаните.

Друга тема за дискусии по време на изложението е глифозата. Париж има намерение след три години да забрани употребата му, но среща съпротивата на фермерите, които искат да има изключения за площи, на които механизираната борба с плевелите е невъзможна. Макрон обаче настоява тези изключения да са възможно най-малко и изтъкна, че мечтае френското лозарство да се отърве от глифозата. Все пак той призна, че стопаните трябва да получат допълнителни средства за своите усилия в това направление и призова Европейския съюз да осигури достатъчно финансиране.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates