Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Европейската агенция по околна среда обявява фотоконкурс за представяне на устойчиви храни, енергия и мобилност

Актуални агро новини.Европейската агенция по околна среда обявява фотоконкурс за представяне на устойчиви храни, енергия и мобилност.

Начинът на производство и консумация на храни и енергия, както и движението на хора и стоки, оказват въздействие върху околната среда, климата и здравето. В рамките на новия фотоконкурс на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) ‘Sustainably yours’ европейските граждани могат да изпратят снимки, показващи предизвикателствата и възможностите, свързани с постигане на по-устойчиво производство на храни, енергия и мобилност.

Фотоконкурсът на ЕАОС ‘Sustainably yours’ цели да накара европейските граждани да се замислят за въздействието на храните, енергията и мобилността върху околната среда и климата. Това е шанс да покажете таланта си на фотограф и да участвате в обществения дебат за повишаване на устойчивостта в обществото ни.

За да участвате, изпратете до 15 май 2019 г. най-добрите си снимки, посветени на някоя от следните три теми:

Устойчиви храни

Можете ли да уловите как изглеждат или как не трябва да изглеждат устойчивите храни? Можете ли да покажете как се произвеждат и как достигат нашата трапеза? Как можем да направим нашите системи за производство на храни по-устойчиви?

Устойчива енергия

Използваме енергия навсякъде — от отоплението на домовете и производството на стоки до транспорта и зареждането на мобилните телефони. Можете ли да покажете как изглежда зависимостта ни от енергията и как можем да произвеждаме енергия без негативно въздействие върху околната среда и климата? Какво ни спира?

Устойчива мобилност

Пътуваме до училище, до работа, за да посетим близки и приятели, за да отидем на почивка и да открием нови дестинации. Същевременно носим с нас нещата, които използваме. Можете ли да уловите предизвикателствата и възможностите пред устойчивата мобилност – от компактни градове до ефективни двигатели?

В конкурса могат да участват граждани на държавите членки на ЕАОС и сътрудничещите страни от Западните Балкани. Участниците трябва да са на възраст 18 или повече години. Прочетете повече за правилата и как да участвате на уебсайта на конкурса ‘Sustainably yours’.

Победителите в трите категории на конкурса ще получат парична награда от 1000 евро. ЕАОС ще присъди специална младежка награда за най-добра снимка, изпратена от млад участник. На един от финалистите ще бъде връчена наградата на публиката чрез онлайн гласуване. ЕАОС ще обяви победителите през юни 2019 г.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates