Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Министър Порожанов и еврокомисарите Мария Габриел и Фил Хоган ще открият международна конференция за цифровизация в пчеларството

Актуални агро новини.Министър Порожанов и еврокомисарите Мария Габриел и Фил Хоган ще открият международна конференция за цифровизация в пчеларството.

Mинистърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов  и еврокомисарите по цифровата икономика и общество Мария Габриел и по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган ще открият днес - 8 март, в София международна конференция „Цифровизация в пчеларството: ползи и предизвикателства“. Тя се организира от Сдружение за биологично пчеларство и Фондация „Златен мед“ с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите.

Във форума ще участват експерти от Главна дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ (CNECT) и ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ (AGRI) на ЕК, представители на Европейския орган за безопасност на храните (EFSA), създатели на иновации в пчеларството, представители на научните среди. Конференцията ще разгледа цифровизацията като инструмент за развитие на традиционен сектор като пчеларството, давайки възможност на занимаващите се с пчеларство да придобият конкретни знания и да обърнат поглед към внедряването на иновации за по-добра грижа за здравето на пчелите, за намаляването на загубите на медоносни пчели, за по-ефективно управление на кошери.

Събитието ще се състои от 10:30 ч в хотел „Холидей Ин“ София.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates