Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Над страната облачността ще се задържи значителна и се очакват валежи

Актуални агро новини.Над страната облачността ще се задържи значителна и се очакватт валежи.

Днес над по-голямата

част от страната облачността ще е значителна, главно преди обяд с намалена видимост в низините. Ще бъде с валежи, отначало в Югозападна България, до вечерта ще обхванат почти цялата страна и ще продължат и през нощта срещу вторник. На места, главно в Южна България, те ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през още малко ще се понижи. Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра валежите - от сняг. На места, главно в масивите в Югозападна България валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието в сутрешните часове все още ще има превалявания, но те ще спрат, а облачността временно ще се разкъса. Вечерта облачността отново ще се увеличи и през нощта срещу вторник по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates