Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Системен нарушител с краден автомобил е задържан при акция на горски служители

Актуални агро новини.Системен нарушител с краден автомобил е задържан при акция на горски служители.

Регионална дирекция по горите Ловеч и екипи от държавни горски стопанства Свищов и Плевен заловиха лице, извършващо системни нарушения в горите.

При подаден сигнал със стоп палка от служители на Държавно горско стопанство Свищов в землището на с. Деляновци, водачът на автомобил не спира и започва преследването му по улиците на с. Малчика и с. Българене, общ. Левски. Включват се и екипите на Регионална дирекция по горите Ловеч и Държавно горско стопанство Плевен.

По време на преследването нарушителят, с управлявания от него автомобил, удря този на служителите на РДГ Ловеч. Гонката завършва в с. Българене, община Левски, където преследваният е заловен след като е оказал съпротива и отправил заплахи към служителите по горите. 

Установено е, че с автомобила са превозвани 2,5 пространствени куб. м дърва за огрев от акация, дъб и орех, немаркирани и непридружени с превозен билет, както и бензиномоторен трион.

Извиканите на място служители на МВР Плевен задържат нарушителя и установяват, че автомобилът, с който се е движил е краден. Образувано е досъдебно производство по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates