Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

РИОСВ Хасково извърши проверка за новородени лъвчета в зоопарк „Кенана“

Актуални агро новини.РИОСВ Хасково извърши проверка за новородени лъвчета в зоопарк „Кенана“.

След сигнал за спешен случай за новородени лъвчета в зоологическа градина "Кенана" в Хасково, получен в РИОСВ на 2 май, експерти по биоразнообразие от РИОСВ Хасково извършиха незабавна проверка на място по случая.

Двете лъвчета са родени в нощта на 30 април срещу 1 май. Това е първо раждане за лъвицата и вероятно поради тази причина тя ги е отхвърлила и не е проявила майчински инстинкт. Поради влошаване състоянието на малките, на 2 май сутринта те са били приети във Ветеринарна клиника "Арена вет" - Димитровград, с която зоопаркът има сключен договор за ветеринарно-медицинско обслужване на животните. Ветеринарният лекар е констатирал, че животните са в хипотермичен шок с  телесна температура под 32 градуса. След пристигане в клиниката са поставени в кислородна камера и въпреки че са предприети всички процедури по спасяване на живота им, двете лъвчета умират.

Грижата за животните в зоологическата градина е задължение на собственика - Община Хасково.

Между 14 и 17 май т.г. предстои зоопаркът в Хасково да бъде проверен от междуведомствена комисия с участието на представители на МОСВ във връзка с подадени заявления за лицензиране на зоопарковете в Хасково и Димитровград.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates