Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Представители на БАБХ ще участват в пресконференция на КЗП за двойния стандарт при потребителските стоки в България

Актуални агро новини.Представители на БАБХ ще участват в пресконференция на КЗП за двойния стандарт при потребителските стоки в България.

Представители от ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще участват в пресконференция, организирана от Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с изнасяне на резултатите от проведено проучване на пазара на храни и спиртни напитки и на големите им дистрибутори в Европейския съюз. Събитието ще се проведе на 14 май 2019 г. (вторник), от 10:00 ч. в зала „Витоша" на хотел „Маринела", София.

Анализът на пазара в България и свързаният с това подбор на продуктови групи са извършени в рамките на развивания от КЗП проект, свързан с двойния стандарт при потребителските стоки - „Комплекс от мерки за установяване на нелоялни търговски практики 811238 - CONC-CPC-2017 България", финансиран от Програмата на Европейския съюз за потребителите (2014-2020). БАБХ е включена в изпълнението на проекта като компетентен орган и ще подпомага дейностите на КЗП при вземането на проби и извършването на сравнителен анализ на резултатите.

По време на пресконференцията ще бъдат представени избраните продукти от определените в проекта продуктови групи стоки (храни и напитки), от които предстои да се купят проби за извършването на анализ и съпоставка. Ще бъдат разяснени принципите на подбор на продуктите, механизмът на вземане на пробите, методиката на самото изследване и оценката на съответствието в състава и сетивните свойства на храни от дадена марка, предлагана на различните пазари в Европейския съюз.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates