Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Облачно време с интензивни валежи от дъжд в Западна България

Актуални агро новини.Облачно време с интензивни валежи от дъжд в Западна България.

Днес облачността ще е значителна, в следобедните часове над Западна България купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, преди обяд - слаби до умерени, в следобедните часове, главно в Западна България интензивни и с гръмотевици; в крайните западни райони ще продължи да вали и през нощта, там количествата на валежите ще са значителни. Обявен е жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в областите Монтана, Видин, Перник, Кюстендил, Благоевград, София и София-град. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, по-ниски по Черноморието 15-18°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на места в следобедните часове ще са интензивни и с гръмотевици. Над 2000-2200 метра ще вали сняг. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще има предимно значителна облачност. На места по крайбрежието ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates