Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Десислава Танева е новият министър на земеделието

Актуални агро новини.Десислава Танева е новият министър на земеделието.

Парламентът гласува Проект на решение за персонални промени в Министерския съвет, с което Румен Порожанов беше освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място беше избрана Десислава Танева.

За гласуваха 121 народни представители, а 5 (от ДПС) бяха "против".

Първите ми действия като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки, каза в кулоарите на парламента Десислава Танева. "Моментът, в който става настоящата смяна, е пикът на една предизборна кампания - изключително изострена и нетипична за едни европейски избори. Със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната", заяви Танева. Според нея в поредната смяна в правителството няма нищо изненадващо. "Има много проблеми на ежедневието, има репутационни проблеми и тях трябва да решаваме", каза Танева. Тя беше министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. във втория кабинет на Бойко Борисов.

Министърът на земеделието подаде оставка във вторник.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Премиерът Бойко Борисов заяви от своя страна, че Румен Порожанов е подал оставка, тъй като не е спазил обещанието си да освободи от длъжност зам.-директорката на ДФЗ Иванка Мизова. Той припомни, че още миналата седмица в своя телевизионна изява е казал, че проблемът трябва да бъде решен бързо. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че личният й мобилен номер е посочен в обява за една от къщите за гости, строени с евросредства.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates