Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Добра година за производителите на ягоди във Великобритания

Актуални агро новини.Добра година за производителите на ягоди във Великобритания.

Добра година за производителите на ягоди във Великобритания. Червеният плод заема най-голям пазарен дял в страната.

Рафтовете на супермаркетите във Великобритания са пълни с ягоди, собствено производство. Причината се крие в добрите климатични условия - по-мека зима и по-топла пролет. Това спомогна за ускоряване на цъфтежа и узряването им по-рано от обикновено.

Ягодите са с най-голям пазарен дял от всички други плодове, отглеждани в Обединеното кралство -  24,5%, като индустрията за тази година е с доход над 1.4 милиарда паунда. За сравнение, миналата година в Обединеното кралство бяха продадени повече 131 000 тона ягоди. За момента, в държавата се отчита увеличение от 9% спрямо миналата година. Потреблението на пресни малини също се е увеличило със 17%, а на боровинки с 14 на сто.

Нов сорт в страната са ягодите Malling Centenary, предвиден за отглеждане във Великобритания от националната програма за развъждане на ягодоплодни в Обединеното кралство. Индустриалният орган за британски летни плодове, представляващ 95% от плодовете, доставяни в супермаркетите, твърди, че скорошните иновации в оранжерийното производства са спомогнали за въвеждането на нови сортове и по-високо производство. Председателят на организацията „Британски летни плодове" Ник Марстън отбелязва: „Нововъведенията в нашата индустрия, включително създаването на нови сортове, доставящи сладост и аромат, означава, че сега можем да предложим на купувачите най-пресните и най-качествени британски плодове в период от девет месеца в годината."

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates