Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Промените в закона за горивата ще засегнат земеделския сектор

Актуални агро новини.Промените в закона за горивата ще засегнат земеделския сектор.

Очаква се Законът за горивата да влезе в сила на 1 юли тази година. До каква степен промените ще засегнат земеделския сектор?

Приетият на 28 януари Закон за горивата спря да действа поради отлагане на подзаконовите нормативни актове. Припомняме, че до такова решение се стигна след като Комисията за защита на конкуренцията изказа становище, че действащите членове са довели до нарушаване на конкуренцията на пазара, не успяват да контрират сивия сектор и създават монополно господство на определени играчи на пазара. Земеделският сектор коментира становището си относно Закона за горивата. То включва изграждането на дългосрочна политика за устойчиво развитие на бизнеса у нас. Обсъжда се въвеждането на данъчна амнистия за търговците от сивия сектор. Предвиден е и облекчен режим за бензиностанциите и земеделците - като се разрешава да се транспортиват горива без да се продават.

Министерството на икономиката предложи отсрочка за промените в Закона за горивата, като правителството одобри проект за изменения за административното регулиране на иономическите дейности, свързани с нефта. Предвижда се Законът за горивата да влезе в сила след няколко дни. Все още има много неясноти по отношение на обсъждащите се промени, твърди Костадин Костадинов.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates