Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Увеличават се продажбите на употребявани трактори в Италия

Актуални агро новини.Увеличават се продажбите на употребявани трактори в Италия.

Тревожна тенденция в Италия. През последните години продажбите на употребявани трактори са над два пъти по-големи от тези на новите. Какви са последиците?

Тенденцията остава непроменена отново тази година, потвърждавайки, че продажбите на употребявана техника изместват новите машини и допринасят значително за понижаване на стандартите за качество на машинния парк (закупените втора употреба са на средна възраст от двадесет години). На италианския пазар се реализират 18 442 трактора, по-малко от половината от продажбите на употребявани машини.

Цифрите, отнасящи се до първите пет месеца на годината, показват 19 590 употребявани трактори, продадени в Италия, с увеличение в сравнение със същия период на 2018 г. с 5,9%. Тенденцията е тревожна, ако считаме, че тя надвишава с повече от хиляда машини общите регистрации на нови трактори, регистрирани през 2018 г.

По-големият обем на продажбите на употребявани машини е една от причините за постоянния спад на италианския пазар. Също така тенденцията се дължи на фактори като намаляване на броя на активните земеделски стопанства и прогресивното спадане на селскостопанските доходи.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates