Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Украйна изнася ябълки за азиатския пазар

Актуални агро новини.Украйна изнася за азиатския пазар.

Азиатският пазар е

най-обещаващ за износа на украински ябълки. Ежегодно Хонконг внася 160 хиляди тона от плодовете. В Китай потребителите предпочитат премиум ябълките, защото искат да опитат различен вкус.

Въпреки факта, че Китай е най-големият износител на ябълки в света, страната внася около 60 хил. тона годишно. Друга държава, към която украинските производители могат да ориентират експорта си, е Индия. Вкусовете на потребителите в Китай и Индия са много различни. Ако за китайските потребители основният критерий е свежест и сочност, за индусите водеща е сладостта на ябълката. Около 200 милиона души с диабет живеят в азиатския регион, а 30-40% от тях - в Индия. Нивото на доходите на населението е ниско. В бъдеще този проблем ще стимулира разпространението на здравословни хранителни тенденции в страната. Консумирането на плодове, плодови закуски и шейкове в бъдеще ще създаде търсене на тези продукти.

Друг интересен пазар е Бангладеш. Всяка година страната внася около 230 хил. тона ябълки. Бангладеш е една от най-бедните страни в региона и цената на една ябълка е най-ниска - на ниво от 70-80 цента за килограм. Ситуацията на световните и украински ябълкови пазари ще бъде обсъдена в рамките на девета международна конференция, която ще се проведе на 14-15 август в украинския град Днепър. 

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates