Актуални агро новини.Събор на народното творчество и животновъдство РОЖЕН 2019.

Изпълнения на над 200 гайдари, ансамбъл "Родопа", Валя Балканска и Петър Янев ще звучат на откриването на Роженския събор на 19 юли, съобщиха организаторите от сдружение "Рожен - наследство в бъдещето".

Над 3500 изпълнители от цялата страна и гостуващи групи на бесарабски българи от Украйна ще се представят на 4 сцени на Роженските поляни от 19 до 21 юли. Националният фолклорен конкурс е част от програмата на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2019".

Качествени фермерски млечни и месни продукти ще се предлагат в трите дни на РОЖЕН - Събор на Народното Творчество и Животновъдство 2019. В специализираното изложение с екологично чисти, отглеждани и приготвяни в духа на българската традиция продукти, ще се включат над 30 животновъди от цялата страна. Ще откриете:

 овче сирене  козе сирене кашкавал катък кисело мляко извара и много вкусни месни продукти, които всеки фермер е направил по собствена рецепта с гарантирано качество.

Вкусните и здравословни фермерски храни връщат славата на българското и дават шанс за оцеляване на малкия производител!

Събитието продължава традицията на Роженския събор с вековна история, но наред с фолклорната програма съчетава в статута и представяне на животновъдството като местен поминък.

Българското знаме на площ над 7000 кв. м ще бъде разгърнато на Роженските поляни в дните на събора. В инициативата ще се включат известни български спортисти и шампиони, сред които Тервел Пулев, Катя Дафовска, Елица Янкова, Радо Янков.