Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Финансова подкрепа за фермерите във Франция

Актуални агро новини.Финансова подкрепа за фермерите във Франция. 

Извънредна финансова помощ ще получат фермерите във Франция, които са засегнати от сушата. Това обявиха от земеделското министерство в Париж.

За да намали финансовото бреме на стопаните, правителството ще им опрости поземлените данъци за незастроени площи, посочи министърът на земеделието Дидие Гийом. Друга предвидена мярка е забавеното плащане на вноските по здравните и пенсионни осигуровки.

С това властите се надяват да подобрят ликвидността на фермерите и да им дадат възможност да си набавят фуражите, необходими за зимата. Заради сушата, изгорила на много места ливадите и пасищата, животновъдите са принудени от сега да хранят животните със запасите, предвидени за студените месеци. Още миналия месец Париж обеща на стопаните предварителното изплащане на директни плащания в размер на 1 милиард евро.

В момента в 81 департамента на Франция водоползването е ограничено, като има забрана за поливане на частни градини и дворове, както и за напояване на селскостопански площи. В 60 департамента животновъдите получиха правото да окосят растителността от зелените площи и да я ползват като храна за добитъка.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates