Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Певци и пчелари заедно за поредна година на Беклемето

Певци и пчелари се събират за поредна година в планинския туристически комплекс "Беклемето", където на 24 август /събота/ ще се открият 26-ти Национален събор-надпяване на пенсионерски състави и 55-та Национална пчеларска среща "Север-юг". Това съобщават от пресцентъра на Община Троян.


Националният пенсионерски събор е в два дни - 24 и 25 август, и има състезателен характер. За участие са се записали 75 художествени състава и хорови колективи от цялата страна. Организатори на събитието са Клуб на пенсионера - Троян, и Община Троян.
Едновременно с пенсионерските състави, на Беклемето се събират и пчелари на Национална пчеларска среща "Север-юг". Тя се организира от Пчеларско дружество "Майка" - Троян, Пчеларско дружество "Лавандула" - Карлово, и общините Троян и Карлово. В програмата е включена лекция на тема: "Лечебните растения - Бъдеще без алтернатива при пчелите", която ще изнесе д-р Илиян Гечев, експерт "Болести по пчелите и биологично сертифициране". Ще има и дискусионен клуб на общински и национални сдружения на пчеларите, производители на мед, с участието на председатели на общински дружества и членове. Традиционно гостите на събитието имат възможност да си закупят пчелни продукти със сертификат за качество.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates