Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Подпомагат фермерите със 70 млн. лева, отпуснаха общо 85 млн. за земеделие

Допълнителни 85 млн. лв. се отпускат за сектор земеделие. Средствата бяха гласувани на второ четене при актуализацията на държавния бюджет за 2021 г. Така Бюджетната комисия отряза с 25 млн. лв. исканите от Министерство на земеделието общо 110,5 милиона лева.  

От гласуваните 85 млн. лв. 70 млн. лв. ще бъдат предоставени на Държавен фонд „Земеделие“ за подпомагане на земеделските производители, а 15 млн. лв. са отделени за Министерството на земеделието, храните и горите за преодоляване на последиците от градушки.

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев и екип от експерти на аграрното ведомство ще се срещнат със земеделските производители от Пловдивско, които пострадаха от градушката паднала, в края на месец август. Събитието се организира от Община Калояново и ще се състои на днес – 11 септември, от 12:30 часа, в Киносалона към общината.

Целта е стопаните да бъдат запознати с финансовите инструменти и необходимите документи, които са нужни, за да бъдат компенсирани за нанесените им загуби.

До 13 септември 2021 г., включително, е крайният срок, в който земеделските производители могат да подадат заявление за нанесените от градушката щети.

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates