Птицевъдство

Често допускани грешки при хранене на щраусите - ПТИЦЕВЪДСТВО

Полезна информация за домашните птици.Често допускани грешки при хранене на щраусите.

Тук се разглеждат в

Прочети още...

Щраус - Struthio camelus

Мъжки щраус с малки щраусчетаЩраусът Struthio camelus е най-голямата жива птица, която обитава основно Южна и Източна Африка. Той е единственият представител на рода си, който естествено се е разпространил на север от екватора. Докато е бил птица на сухите и полу-сухи просторни савани , той се адаптира към широк обхват от климатични състояния и широки географски области, от зимни вълежи и дори сняг на Нос Добра Надежда до екстремно топло лято и пустинен климат.

Прочети още...

Щраус - размножаване

Двойка щраусиВ началото на размножителния период шията, клюна и около очите на мъжкия щраус почервеняват. Интензивността на цвета зависи от мъжествеността на самеца, а следователно и от способността му да опложда яйцата. За да спечели самицата, щраусът използва редица средства, които издигат качествата му в очите на неговата избраница. За да изглежда по-голям отколкото е в действителност, щраусът се напушва, перчи се, разтваря крила и показва опашката си, за да се похвали с белите си пера там … Самицата в отговор на това сгъва своите крила.

Прочети още...

Щраус-произход и обща характеристика

Щраус - Struthio camelusНе е известно откъде точно произлизат щраусите, напълно възможно е от Азия, където този вид се е появил преди повече от 55 милиона години. Преди повече от 10 милиона години щраусите са се срещали на територията от Европа до Монголия и в Африка. Първоначално щраусите са били много по-големи отколкото днес, после в процеса на еволюция станали по-малки и много по гъвкави. Опитомени са преди 6 хиляди години, за което свидетелстват скални рисунки.

Прочети още...

Хранене на щрауси - ПТИЦЕВЪДСТВО

Полезна информация за домашните птици.Хранене на щрауси.


Малко преди излюпването жълтъчната торбичка се всмуква в коремната кухина през пъпния отвор на пилето. Теглото на

Прочети още...