Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Днес преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират

Актуални агро новини.Днес преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират.

Днес преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно, в Рило-Родопската област и югозападните райони. В Източна България ще духа силен, в югоизточните райони и бурен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3° и 2°. Атмосферното налягане ще се повишава и след обяд вече ще е по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания. По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите от Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие - преди обяд значителни. Ще е ветровито - през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° - 2°. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

На 04.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:05 часа. Продължителност на деня 09:07 часа.

На 04.01.2019 луната ще изгрее в 06:21 часа и ще залезе в 15:57 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: новолуние.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates