Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Овца под наем вместо косачка

Актуални агро новини.Овца под наем вместо косачка.

Алтернативно решение за всеки, който мрази да коси трева в градината си, предлагат двама млади австрийци със своята старт-ъп компания. Те предоставят на желаещите четирикрака косачка под формата на овца от породата мерино.

За да наемеш една или повече овце, трябва да имаш градина с размер минимум 300 квадратни метра. "Най-добре е да се взимат поне две овце, тъй като те са стадни животни и не обичат да са сами", казват Якоб Рафел и Томас Тойфел. Така че, колкото по-голяма е площта, която трябва да бъде окосена, толкова по-добре. Заедно с овцете Томас и Якоб предоставят преместваема ограда и малък навес, под който животните да си почиват.

Овцете изпълняват двойна задача – не само че изяждат тревата и я подкъсяват до желаната височина, но и я торят с изпражненията си. Тези са дребни, без натрапчива миризма и бързо проникват в почвата. Друга полза от живата косачка е, че носи забавление за децата.

С наемането на овцете собствениците на тревните площи вършат и едно добро дело. Добитата от животните висококачествена вълна се преработва на ръка и от нея се плетат, също на ръка, топли шалове и шапки. Половината продукция се дарява на нуждаещи се, а другата получава семейството на наемателя.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates